Som en extra finess

Solskydd, skönhet eller tak över uteplatsen? Idag finns det möjlighet att fästa markiser på husväggen och med flera olika funktioner i ett. Här kommer information och tips om markiser.


Det är mycket vanligt att man tänker i banor som gardiner, rullgardiner eller persienner när man har fönster där solen skiner starkt igenom. Och det är synd, för samtidigt som man vill få skydd mot den skarpa solen så vill man oftast kunna se ut när det är vackert väder. Därför hamnar man ibland i ett mellanläge där man får utstå att bli bländad, eller så får man välja att känna sig lite isolerad och instängd utan att få se det vackra vädret utanför. Men det finns ett sätt så att man kan få både och, alltså solskydd och utsikt samtidigt.

Hjälp av proffs

Med markiser som fästs på utsidan av huset kan man få det solskydd som man önskar sig, utan att det förstör utsikten. Man kan också välja en modell som går så pass långt ut från husväggen att den går att använda som tak över uteplatsen. Samtidigt är det ett smycke som man kan välja att anpassa efter husets färg. Ett smycke som på många sätt förhöjer och lyfter upp husets skönhet. Är man osäker på vilken markis man ska välja så kan man få råd och hjälp att installera markiser på Lidingö, om man väljer rätt firma. Det är proffs som är mycket kunniga gällande vilka modeller som passar bäst för alla hus och önskemål.