Sätt ditt märke för framtiden

Tycker du också att det är roligt att måla med stora penseldrag? Är det lockande att göra något som många kommer att se och som har en mycket lång hållbarhet? Ett jobb som vägmarkerare kanske?

Det är omöjligt att röra sig i en stad eller på en landsväg utan att se alla vita markeringar på den svarta asfalten. Och även om du inte själv kör bil, eller har körkort, så har du säkert koll på vad en del av markeringarna betyder. Kanske drömmer du också om att bli en av alla experter på vägmarkeringar? Då är du en av dem som en dag kan få sätta även ditt märke någonstans. Bli en av dem som kan åka förbi med dina barnbarn och säga: de här vägmarkeringarna gjorde minsann undertecknad som ung. Vad sägs om det?

De viktiga vita märkena

Däcken på bilar är ganska mjuka mot vägbanan. Men på grund av grus, sand, smuts och skräp så slits ändå både vägbana och markeringar med tiden. Även om det kan gå många år emellan så måste man då och då ta bort markeringarna och fylla på med nya, vita och fräscha. Det är viktigt att alla markeringar är väl synliga. Om inte annat så är det något som ganska snabbt märks på vintern, när det är svårt att se var de olika filerna är. Som vägarbetare med uppdraget att måla linjer är det troligen ändå ett välkommet slitage. Då finns ju möjligheten att själv få måla.