Kameraövervakning i Stockholm

I Stockholm händer det mycket. Därför kanske du känner att du vill ha kameraövervakning i eller omkring din bostad. Men har du koll på alla regler som gäller?

Stockholm är en stor stad med många människor. Ju större en stad är, ju högre brukar brottsstatistiken vara. Lever man på ett sådant ställe där man ständigt får läsa om inbrott och annat hemskt, ökar ens behov av att få känna trygghet.

Många känner sig tryggare med kameraövervakning. Kameror skrämmer bort tjuvar och andra brottslingar. De vill såklart inte fastna på film. Därför är det inte så konstigt att man vill sätta upp kameror hemma för att öka sin egen trygghet. Men om man planerar att sätta upp kameror måste man tänka på att följa gällande regler.

Regler för kameraövervakning

Reglerna för kameraövervakning skiljer sig lite åt beroende på om det gäller aktörer som verkar för allmänhetens intresse (t.ex. myndigheter) eller privatpersoner. Som privatperson behöver du i de flesta fall inte tänka på GDPR, så länge övervakningen är för enbart privata intressen. Kortfattat kan man säga att du bara får sätta upp kameran i ditt eget hem eller på din egen tomt. Men kameran måste placeras så att allmänheten inte råkar hamna i bild, t.ex. om de går förbi på gatan utanför din tomt.

Googla på orden kameraövervakning i Stockholm. Då hittar du alternativ på företag som kan hjälpa dig med olika kameralösningar och installationen. De kan också ge tips på hur man ska tänka kring placeringen av kamerorna och även guida dig rätt i rådande regelverk.

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar