Golvslipning i Göteborg lyser upp bostaden

Den som upptäcker ett slitet parkettgolv under en heltäckningsmatta har vunnit högsta vinsten. En firma som utför golvslipning i Göteborg ger golvet nytt liv.

Trender med tycke och smak varierar över tiden. Det finns tider då slitna golv i massivt trä, täcktes över med färgrika heltäckningsmattor. Samma öde kunde drabba ett parkettgolv i fiskbensmönster. Det finns all anledning att ta trägolv till heders igen. För det första är de vackra och för det andra är de mer hygieniska och städvänliga.

Familjen har köpt en riktig patriciervilla strax utanför Göteborg. Villan har haft flera olika ägare genom åren och det har satt sina tydliga spår. Men med lite fantasi och känsla för stil, kan villan med hjälp av en hantverkare få tillbaka sin ursprungliga charm.

Renovering och golvslipning i Göteborg

Redan innan ni bestämde er för att köpa villan, upptäckte ni ett dolt parkettgolv i franskt fiskbensmönster i matsalen. Och i rummen som använts som barnkammare finns massiva trägolv i furu. Golven har märken av vassa klackar och ett och annat slag med leksakshammare, men sådant kan en firma som sysslar med golvslipning i Göteborg fixa.

Det finns en del renoveringar som måste göras innan golven kan slipas. Några stavar i parketten måste bytas eftersom de är spruckna. Även trösklar mellan rummen är slitna. Detsamma gäller för socklar och lister. De ersätts med nytillverkade. Arbetet med renovering och golvslipning lägger ni ut på entreprenad. När själva arbetet med slipning är utfört, blir samtliga golv ytbehandlade med hårdvax.

Ta reda på mer om golvslipning i Göteborg på www.golvslipninggöteborg.com.