Flyttfirma Stockholm – säkerställ en kvalitativ flyttjänst 

Hur ska man välja rätt flyttfirma i Stockholm? För de flesta så är detta en fråga som primärt rör priset. Man kontaktar olika företag och man tar in offerter – varpå man sedan också väljer det lägsta anbudet. Priset är givetvis en viktig fråga, men långt ifrån så avgörande som många vill göra gällande. 

Det finns skillnader i pris mellan olika flyttföretag i Stockholm, men man bör även vara medveten om att det finns extremt stora variationer vad gäller kvalitet. Att välja fel flytthjälp i Stockholm kan få förödande konsekvenser och innebära att en flytt dels tar för lång tid – och att kostnaden sticker iväg – och dels också att saker och ting försvinner eller går sönder. 

Vi skulle definitivt råda dig att undvika att hamna i sådana tråkigheter och därför tänkte vi också rada upp några tips kring hur du kan säkerställa kvalitet och en trygg flytthjälp i Stockholm. Följande tips kan hjälpa dig att separera agnarna från vetet: 

  • Trafiktillstånd. Få är medvetna om att det krävs ett speciellt tillstånd – som erhålls av Trafikverket – för att få transportera möbler mot betalning. Detta är också ett enkelt sätt att ta reda på att en flyttfirma verkligen håller klass – eller om de bara kallar sig för professionell flytthjälp i Stockholm utan att kunna backa upp påståendet. Siffror kring detta är emellertid oroande. Man räknar med att 50% av att de flyttföretag som finns i Sverige faktiskt saknar detta tillstånd. Kolla upp! 
  • Försäkringar. Kolla samtidigt upp att företaget arbetar under en försäkring som täcker eventuella skador på ditt bohag. Det är ett måste. 
  • Kommunikation. Se till att välja en flyttfirma som håller en god kommunikation med dig. Du flyttar ditt liv och allt du äger. Ditt bohag måste läggas i trygga händer och företaget måste också förstå vad som är värdefullt för dig – och vad som kräver extra omsorg. Det handlar om mer än att bara fylla i en ungefärlig uppskattning av hur mycket som ska flyttas och få en offert på detta. 
Publicerat den
Kategoriserat som Flytt